Kvinner i den vestlige verden fra år 1500 til i dag

Kvinner i den vestlige verden fra år 1500 til i dag - Ida Blom, Sølvi Sogner, Bente Rosenbeck | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ida Blom, Sølvi Sogner, Bente Rosenbeck
DIMENSJON
9,36 MB
FILNAVN
Kvinner i den vestlige verden fra år 1500 til i dag.pdf
ISBN
8090836499621

BESKRIVELSE

I løpet av de fem hundre årene fra 1500 til i dag skjedde store og revolusjonære endringer av samfunnene i den vestlige verden som forandret menneskelivene på grunnleggende vis. Endringene begynte i Europa og spredte seg derfra utover kloden.Alt i alt har det skjedd en total og grunnleggende omveltning av samfunnet, politisk, økonomisk, sosialt og kulturelt. Spilte kvinner en annen rolle enn menn når det gjaldt den retning utviklingen tok? Fikk de grunnleggende samfunnsforandringene samme betydning for kvinner og menn? Og hvordan skal vi forklare hendelser der kjønn ble avgjørende for de følger begivenhetene fikk? Dette er sentrale spørsmål forfatterne forsøker å svare på i denne boka. Boka er en forkortet utgave av bind 2 av Cappelens kvinnehistorie, som kom ut i 1992. Forfatterne har skrevet et nytt forord og gjort en generell oppdatering av kapitlene. Utgivelsen er særlig rettet mot studenter som skal ha en innføring i europeisk kvinnehistorie. Sølvi Sogner har skrevet første del om Europa 1500-1750. Ida Blom og Bente Rosenbeck har skrevet andre del om den vestlige verden fra 1750 til våre dager.

Endringene begynte i Europa og spredte seg derfra utover kloden.Alt i alt har det skjedd en total og grunnleggende omveltning av samfunnet, politisk, økonomisk, sosialt og kulturelt. Spilte kvinner en annen rolle ... Pris: 546 kr.

Renessanse, reformasjon og revolusjon. Cappelen Akademisk Forlag, Oslo 2005.

RELATERTE BØKER