Norsk jordbrukspolitikk

Norsk jordbrukspolitikk Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
9,80 MB
FILNAVN
Norsk jordbrukspolitikk.pdf
ISBN
1383546476531

BESKRIVELSE

Temaet i boken er endringer i myndighetenes handlingsrom for utforming av norsk jordbruks- og matpolitikk de siste årene og i tiden fremover. Handlingsrommet er i boken begrenset av fire vegger for jordbrukspolitikken: naturgitte forhold, teknologi, markedsforhold samt politiske og økonomiske rammer. Den bærende idéen i boken er at handlingsrommet for norsk jordbrukspolitikk i liten grad kan påvirkes av jordbrukspolitikerne selv. Boken viser at handlingsrommet fortsatt er stort nok for å føre en ambisiøs norsk jordbrukspolitikk. Men stadige endringer i handlingsrommet krever endringer i virkemiddelbruk og det å se nye muligheter. Boken fremmer kunnskap om det fremtidige jordbrukspolitiske mulighetsområdet snarere enn å argumentere for en bestemt politikk innenfor dette området. Boken er skrevet av ledende forskere innen natur- og samfunnsvitenskap på matområdet. Den egner seg for politikere, forskere, studenter, ansatte innen offentlig forvaltning, næringsliv og interesseorganisasjoner, og andre med interesse i jordbrukspolitikk.

Det betyr at det samlede støttenivået reduseres over tid, og støtteordningene gjøres mer produksjonsuavhengig for å møte krav fra WTO. Brennpunkt undersøker om det finnes et alternativ til dagens jordbrukspolitikk. Hva skjer når jordbruk ikke lenger handler om å bruke jorda? Melkekartongenes idylliske bilder av dyr som går fritt i vakker norsk natur, er langt fra hverdagen til norske melkekyr.

Les dokumentet Last ned dokument. Dokumentet i RTF format (304,2 kB) (ZIP-et RTF fil ... Radio Røyst #48: Norsk jordbrukspolitikk Hva gikk galt med norsk jordbruk, og hva kan vi gjøre for å redde det? Mari Gjengedal fra Røyst slår av en prat med jordbruker, statsviter og samfunnsdebattant Svenn Arne Lie om utviklingen i jordbruket, klassekamp i distriktene, og ikke minst: hvorfor vi trenger en jordbruksmobilisering på venstresida. jordbrukspolitikk som treffer, fordi fraktavstander og -veier til markeder, industrimottakere med mer er kortere og noe mindre kompliserte.

RELATERTE BØKER