Ledelse og læring i skolen

Ledelse og læring i skolen lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
9,84 MB
FILNAVN
Ledelse og læring i skolen.pdf
ISBN
8927548186799

BESKRIVELSE

Ledelse i skolen handler både om hvordan rektor skal lede kollegiet og hvordan læreren skal lede klassen.Del 1 i boka handler om skoleledelse og består av tre kapitler om hvordan ledelse i skolen kan bidra til læring for alle i skolen. Bokas del 2 handler om klasseledelse og presenterer fire kapitler som beskriver ulike situasjoner og settinger i skolen der klasse- og læringsledelse utspiller seg. Bokas del 3 handler om læring i skolen og består av et kapittel om hvordan erfaringer i skolen kan bli omformet til organisatorisk kunnskap. Eksemplene er fra undervisningsprosesser i ungdomsskole og videregående skole, men temaene som blir tatt opp, og situasjonene som blir beskrevet, kan også knyttes til andre nivåer. Kapitlene i boka kan dermed bli lest og benyttet som tankeredskap for alle som engasjerer seg i ledelse av undervisning og læring og forskning knyttet til dette temaet. Bokas innhold er derfor relevant for forskere, lærerutdannere, lærerstudenter og ledere og lærere i skolen.

Derfor må du som lærer trenes i ledelse. Ledelsesdimensjon vil i fremtiden bli mer fremtredende i alle oppgaver lærere utfører på skolen, både de oppgaver de tradisjonelt ivaretar som lærere, men også ved at det utformes nye roller og oppgaver hvor lærerne ... Mens skoleledere har en indirekte betydning for elevenes læring gjennom den innflytelsen de har på lærernes motivasjon og arbeidsforhold, viser klasseromsforskning at læreren er den viktigste faktoren som bidrar til elevenes læring.

Det er viktigere enn skolen. - Krenking og mobbing gjør det vanskelig å være elev, sier Nordahl. Læring, ledelse og kompetanseutvikling Studie av en skole som anses som god av skolemyndighetene Wenche Tveten og Dag Petter Ulvin Masteroppgave ved Det Utdanningsvitenskapelige Fakultet, Institutt for Lærerutdanning og Skoleutvikling UNIVERSITETET I OSLO Høsten 2005 Forlagets omtale: Ledelse i skolen handler både om hvordan rektor skal lede kollegiet og hvordan læreren skal lede klassen.

RELATERTE BØKER