Lungesykdommer

Lungesykdommer - Petter Giæver | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Petter Giæver
DIMENSJON
7,46 MB
FILNAVN
Lungesykdommer.pdf
ISBN
8305678018438

BESKRIVELSE

Lungesykdommer ble utgitt første gang i 2002 og var da første norske lærebok i faget. Etterspørselen har vært stor, og boken har fått meget god omtale.Dette er tredje utgave, utvidet, revidert og oppdatert med ny kunnskap om årsak, sykdomsutvikling, diagnostikk og behandling av de fleste lungesykdommer som er aktuelle i norsk praksis. Sjeldnere sykdommer er omtalt og markert med egen skrift. Boken gir også en basal innføring i klinisk respirasjonsfysiologi og lungefunksjonsundersøkelser. Et nytt kapittel omhandler bronkoskopiske intervensjoner, ulike terapeutiske tiltak via bronkoskopi som nå er i rask utvikling og har fått økt anvendelse de senere år. Generelle kirurgiske og invasive prosedyrer omtales ellers innen respektive kapitler, men beskrives ikke i detalj.Stoffet er lettfattelig og oversiktlig presentert. Nødvendig medisinsk terminologi er forsøkt forklart med norske ord og uttrykk. Boken er rikt illustrert med fotografier, illustrasjoner og røntgen-/CT-bilder.Lungesykdommer er i første rekke skrevet for medisinerstudenter og fysioterapistudenter, men både allmennleger, spesialistkandidater og annet helsepersonell som behandler lungepasienter vil ha glede av boken. Vi er [...] imponert over standarden og anbefaler den som førstevalg ved alle læresteder.Sverre Lehman og Øystein Fløtten, Tidsskrift for Den norske legeforening 2015Petter Giæver er spesialist i indremedisin og lungesykdommer, og overlege ved Lungeavdelingen i Hjerte-, lunge- og karklinikken ved Oslo Universitetssykehus / Rikshospitalet. Han har mange års klinisk erfaring og har drevet utstrakt undervisning i respirasjonsfysiologi og lungesykdommer på universitets- og høgskolenivå.

Avdelingen har klinisk aktivitet på tre lokasjoner: Rikshospitalet, Ullevål sykehus og Geilomo barnesykehus. I tillegg til dette har avdelingen en aktiv forskningsgruppe. Lungesykdommer, Sykehuset Levanger Vi undersøker og behandler pasienter med sykdommer i lunger og luftveier, og pasienter med søvnsykdom (søvnapne).

Interstitium består av forskjellige strukturer (alveolært epitel, lunge kapillært endotel, basalmembran, perivaskulær - og peri-lymfatisk lymfe). En spesialist i lungesykdommer har spesialisert seg på sykdommer i lungene, brysthinnen, brystskilleveggen og pusterelaterte sykdommer. På denne siden finner du informasjon om hva som skal til for å bli spesialist i lungesykdommer, relevante kurs og jobber, samt faglig informasjon for spesialister i lungesykdommer. Rehabilitering ved lungesykdommer er ikke tatt inn som egen tilstand i prioriteringsveilederen.

RELATERTE BØKER