Alle tings mål

Alle tings mål - Ken Alder | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ken Alder
DIMENSJON
6,96 MB
FILNAVN
Alle tings mål.pdf
ISBN
4118217483377

BESKRIVELSE

I 1792 forlater to astronomer Paris i et høyst spesielt ærend. Den ene drar nordover til Barcelona, den andre sørover til Dunkerque. Deres oppdrag er å måle opp meridianen mellom disse to byene, hensikten å finne grunnlaget for fremtidens lengdeenhet, meteren. De to astronomene skulle gjøre sine målinger og utregninger, arbeide seg mot hverandre, møtes i midten av Frankrike og presentere sine resultater for vitenskapsakademiet og verden.Delambre og Méchains berømte meredianekspedisjon var beregnet å ta ett år. Den tok syv, og ble en ekspedisjon der hindringene var utallige og der utfallet for all ettertid har satt vitenskapen på prøve. Ken Alder spenner opp historiens og dramaets store lerret i denne elegante beretningen. En to hundre år gammel hemmelighet bringes for dagen: Den nøyaktige Méchain gjorde en feil i sine kalkulasjoner. Skyldfølelsen drev ham til randen av galskap, og i siste instans til sykdom og død. Først etter at alle data er kunngjort og meteren fastsatt oppdager hans kollega sannheten. Og Delambre står overfor et evig menneskelig dilemma: Er det tillatelig å eviggjøre en liten løgn i en større saks tjeneste? Alle tings mål er en storslått og kunnskapsmettet fortelling om opplysningstidens idealer, om to vitenskapsmenns strabasiøse ferd gjennom revolusjonens Frankrike, om personlige tragedier og smertelige valg og om menneskets streben etter utopisk perfeksjon.Ken Alder er bosatt i Illinois hvor han er professor i historie ved Northwestern University. Han er prisbelønnet for sine tidligere bøker innen historie og vitenskap. Alle tings mål har høstet strålende anmeldelser, har vakt internasjonal oppsikt og er under utgivelse i en rekke land.

I 1792 forlater to astronomer Paris i et høyst spesielt ærend. Den ene drar nordover til Barcelona, den andre sørover til Dunkerque.

Fundet 1 sætninger matchende sætning mennesket er alle tings mål.Fundet i 3 ms.Oversættelseshukommelser er skabt af mennesker, men tilpasses ved computeren, som kan forårsage fejl. De kommer fra mange kilder og er ikke kontrolleret.

RELATERTE BØKER