Harmonien i fire satser

Harmonien i fire satser - Lorentz Reitan, Randi M. Selvik, Arvid O. Vollsnes, Reidar Storaas | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lorentz Reitan, Randi M. Selvik, Arvid O. Vollsnes, Reidar Storaas
DIMENSJON
9,53 MB
FILNAVN
Harmonien i fire satser.pdf
ISBN
6768128796973

BESKRIVELSE

Bergen Filharmoniske Orkester, et av verdens eldste, feirer i 2015 sitt 250-årsjubileum. I 1765 fremførte et «lite, harmonisk ensemble» for første gang musikk i Hr. Peter Greves hus. Dagens orkester samlet i 2015 mer enn 6000 mennesker i Londons musikalske storstue, Royal Albert Hall. Dette bergenske kulturelle flaggskipet har hatt betydning for mange. Ole Bull fikk avgjørende opplæring gjennom å spille der, og Edvard Grieg debuterte som pianist i Harmonien allerede i 1863. Han ga også støtet til opprettelsen av det moderne symfoniorkesteret, da han og hans hustru Nina gjorde det til sin hovedarving og skisserte veien videre. Hele tiden har navnet Harmonien vært med. I 1919 kom det fullprofesjonaliserte orkesteret, som i de siste femti årene med økende styrke har vist igjen i utlandet. Turneer til de fremste konsertarenaer og et stort antall plateinnspillinger har bidratt til at Bergen Filharmoniske Orkester nå omtales blant Europas ledende orkestre. Festspillene i Bergen, Grieghallen og store internasjonale gjestedirigenter og solister har vært medvirkende til suksessen. Fire spesialister har ført i pennen dette jubileumsskriftet som er gaven til 250-årsfeiringen fra Harmoniens Venner. Her møter man musikken som kjærlig ble fremført, og mange av de personene som har vært med på å bygge institusjonen på podiet så vel som i selskapets styre og stell. Boken inneholder tre CD-plater med musikkeksempler fra orkesterets historiske arkiv.

INFO. Artikler; Ofte stilte spørsmål; Proffsenter; Tips og triks; Nyheter; Personvern; Teknisk informasjon og montering; Brosjyrer 2020/2021 @ 2017 Harmonie Norge AS - Org.nr: 912 591 743 ... Om Harmonien i fire satser Bergen Filharmoniske Orkester, et av verdens eldste, feirer i 2015 sitt 250-årsjubileum.

10-17, lør. 11-14, konsertdager frem til konsertstart.

RELATERTE BØKER