Oppgavebok i forvaltningsrett I

Oppgavebok i forvaltningsrett I - Roald Hopsnes, Bjørn Henning Østenstad | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Roald Hopsnes, Bjørn Henning Østenstad
DIMENSJON
10,35 MB
FILNAVN
Oppgavebok i forvaltningsrett I.pdf
ISBN
9961170654959

BESKRIVELSE

De krav til forvaltningens saksbehandling som er nedfelt i forvaltningsloven, utgjør kjernen i kurset Forvaltningsrett I ved masterstudiet i jus ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen. Det bergenske jusstudiet har høstet betydelig anerkjennelse og tjent til inspirasjon for utvikling av studieopplegg også andre steder i landet. Boken inneholder forslag til kursoppgaver til bruk i undervisningen (del I). I tillegg kommer oppgaver ment for bruk til selvstudium (del II), og på dette punkt er 2. utgave av boken bygd vesentlig ut. Det er gitt kommentarer til de fleste av selvstudiumsoppgavene (del IV). Særlig med tanke på ferske jusstudenter inneholder boken også en del om juridisk metode og oppgaveteknikk (del III). Denne delen av boken har klar interesse utover studiet av Forvaltningsrett I. Roald Hopsnes er cand.jur. og doktorgradsstipendiat ved Det juridiske fakultet i Bergen. Han har tidligere vært både universitetslektor og forsker ved fakultetet. I 2004 var Hopsnes kursansvarlig for kurset i Forvaltningsrett II. Etter vel fem år som advokat hos Kommuneadvokaten i Bergen er han nå tilbake som stipendiat ved fakultetet. Bjørn Henning Østenstad er førsteamanuensis (ph.d.) ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen. Han har lang erfaring som kursansvarlig og underviser i Forvaltningsrett I ved fakultetet. Østenstad har også praktisk arbeidserfaring fra forvaltningen.

64 sider. Forvaltningsrett II (jus 123) byggjer vidare på dette, og tek sikte på å gje studentane ein meir inngåande kunnskap i dei personelle og materielle kompetansespørsmål, samt verknadene av kompetansesvikt. I del II blir også teke opp enkelte emne frå den spesielle forvaltningsrett som er eigna til å illustrere prinsipielle spørsmål. Løsning av oppgaver i Forvaltningsrett 1.

Tre kommentarutgaver som kan brukes som oppslagsbøker ved mer dyptgående problemløsing: Søkeresultater for Oppgave- og materialsamling i forvaltningsrett - Haugenbok.no Oppgavebok i forvaltningsrett I. Roald Hopsnes og Bjørn Henning Østenstad.

RELATERTE BØKER