De hvite bussene

De hvite bussene - Bo Lidegaard | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bo Lidegaard
DIMENSJON
8,78 MB
FILNAVN
De hvite bussene.pdf
ISBN
6037752731140

BESKRIVELSE

Fortellingen om De hvite bussene som i krigens siste måneder rullet gjennom et Tyskland i sammenbrudd, fra konsentrasjonsleirene til friheten, er en beretning om menneskelig innsats under de vanskeligst tenkelige forutsetninger. De hvite bussene (tittel innbundet bok er Redningsmenn) er den første samlende fortellingen om en av den annen verdenskrigs mest nervepirrende og imponerende operasjoner.Takket være Bo Lidegaards kombinasjon av nitid kildearbeid og ekstraordinært fortellertalent får vi rekonstruert den kompliserte vev av heltemot, politisk kløkt, dristighet og hardt arbeid som lå bak den spektakulære redningsaksjonen - veldokumentert som en historisk avhandling og spennende som en thriller.

Norske, danske og svenske diplomater forhandlett med Heinrich Himmler og Gestapo om lov til å hente de norske og danske fangene hjem. Himmler godtok aksjonen Men han godtok bare at de ble fraktet til en oppsamlingsleir i Neuengamme nær den danske grensen. Hvite busser til Auschwitz (Hvite busser) er en norsk stiftelse som arrangerer reiser for skoleelever til nazistenes tidligere konsentrasjonsleirer.Reisene har som formål å bidra til økt kunnskap om menneskeverd, menneskerettigheter og demokrati og skal inspirere skoleelevene til å få kraft og vilje til å ta personlig ansvar. Kjøp 'De hvite bussene, skandinaviske aksjoner for å redde fanger fra tyske konsentrasjonsleire i krigens siste år, skandinaviske aktioner for at redde fanger fra tyske kz-lejre i krigens sidste år' av Bo Lidegaard fra Norges raskeste nettbokhandel.

Rollen som diplomaten Niels Christian Ditleff blir spilt av Wilfred Breistrand.Manus og regi var ved Ulf Breistrand og Jarl Emsell Larsen. De hvite bussene. Norske, danske og svenske diplomater forhandlett med Heinrich Himmler og Gestapo om lov til å hente de norske og danske fangene hjem.

RELATERTE BØKER