Tungtvannsaksjonen

Tungtvannsaksjonen - Asgeir Ueland | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Asgeir Ueland
DIMENSJON
8,42 MB
FILNAVN
Tungtvannsaksjonen.pdf
ISBN
5954910632472

BESKRIVELSE

Historien om den største krigsoperasjonen på norsk jordVinteren 1942 blir den unge agenten Einar Skinnarland sluppet i fallskjerm over Hardangervidda. Oppdraget er å rapportere om tyskernes tungtvannsproduksjon på Vemork. Skinnarland fikk etter hvert følge av de andre operatørene. Sammen startet den lange planleggingen av anslaget mot Vemork. Dette er en fortelling om sult og isolasjon i fjellet, nervepirrende forberedelser og minuttene før sprengladningen gikk av på Vemork-anlegget. Men aksjonen var slett ikke over da det gikk i lufta. Med tyskerne i hælene la sabotørene ut på en desperat flukt. Og tyskernes tungtvannsproduksjon ble snart gjenopptatt. For første gang har en norsk forfatter skrevet den samlede fortellingen om tungtvannsaksjonen. Ueland har oppsøkt utenlandske arkiver og kaster nytt lys over operatørene og den storpolitiske striden mellom London-regjeringen og våre allierte. Men mest er dette en enestående fortelling om patriotisme, oppofrelse og heltemot.. Asgeir Ueland (f. 1974) er historiker og skribent. Han er utdannet ved The Hebrew University of Jerusalem og har skrevet for en rekke norske aviser og tidsskrifter. Dette er hans første bok.

De fire i fortroppen slepte ikke containerne. Utstyr og forsyninger ble pakket om i sekker og lagt på sleder. Kommende uke skal 70-årsdagen for tungtvannsaksjonen mot kraftanlegget på Vemork på Rjukan markeres.

Gyldendal 2013. «Her gikk tungtvanns-sabotørenes fluktrute» . I bitende vinterkulde og med dårlig utrustning risikerer elleve soldater livet i den kanskje viktigste aksjonen på norsk jord noensinne.

RELATERTE BØKER