Ildsjelen

Ildsjelen - Jørn Magdahl, Dag O. Bruknapp | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jørn Magdahl, Dag O. Bruknapp
DIMENSJON
8,2 MB
FILNAVN
Ildsjelen.pdf
ISBN
7680670079472

BESKRIVELSE

Dette er historien om en person som viet livet sitt i kampen for de undertrykte i samfunnet. Fra han var ung kommunist og revolusjonær til han via arbeid som politisk journalist og redaktør til hvalfanger, industriarbeider og tillitsvalgt til slutt endte opp som leder for alle organiserte og alle fagforeninger i fylket, var det en tanke som gjaldt: Å ofre seg for arbeiderklassen. Og dette arbeidet utførte han med brennende entusiasme og engasjement. Ikke bare gikk tallet på organiserte og fagforeninger radikalt fram i hans tid som Samorg-leder i 1950-åra. Han fikk også gjort Vestfold til et foregangsfylke med hensyn til kurs og opplysningsvirksomhet for arbeiderklassen, ja, man kan faktisk snakke om en opplysningsrevolusjon i denne klassen disse årene. Selv om han hadde en spinkel formell utdannelse, var han utrolig kunnskapsrik, og framstår som en typisk arbeiderintellektuell. Under okkupasjonen gikk han inn i motstandsbevegelsen, og måtte flykte til Sverige. Før krigen brøt med kommunismen, og gjorde i etterkrigstiden alt han kunne for å redusere kommunistenes innflytelse i fagbevegelsen. Til det brukte han ikke alltid redelige midler. Selv om dette er regional historieskriving, har vi sideblikk på nasjonale politiske forhold og begivenheter i tidsrommet for denne boka.

HVA ER DET MED ALLE DISSE KONSPIRASJONSTEORIENE? Av Briana Holberg. KONSPIRASJONSTEORIER - EN GEDIGEN BLØFF Av Sander van der Linden. Ildsjelen: - Jeg elsker travsporten.

Og da tenkte jeg med meg selv, er jeg. Ildsjelen - magasin for LIVSKRAFT, BEVISSTHET og ÅNDELIGHET 39. ud, fjerning av lommepenger, husarrest.

RELATERTE BØKER