Eneveldet før undergangen

Eneveldet før undergangen En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
7,31 MB
FILNAVN
Eneveldet før undergangen.pdf
ISBN
6693611744425

BESKRIVELSE

Eneveldet før undergangen. Politisk kultur i Norge 1660-1814 handler om enevoldsregimet og vilkårene for politikk og ytringer i Norge. Boka viser hvordan regimet brukte ulike strategier for å legitimere eneveldet når nye, kritiske tanker og forestillinger utfordret styreformen. En ny offentlighet dominert av eliter i by og bygd og et gryende sivilsamfunn ble viktige betingelser for at opplysningstidens nye politiske ideer fikk innpass. Både regimet selv og den nye offentligheten modererte eneveldet med tanker som pekte fram mot et monarki basert på maktfordeling og folkestyre, før revolusjonen i 1814 fikk nedfelt disse prinsippene i en forfatning. Boka presenterer bidrag fra den nyeste forskningen i Norden.

Boka viser hvordan regimet brukte ulike strategier for å legitimere eneveldet når nye, kritiske tanker og forestillinger utfordret styreformen. Eneveldet, trykkefriheten og ytringskulturen i Danmark-Norge 1784-1797., I: Knut Dørum & Trond Bjerkås (red.), Eneveldet før undergangen. Politisk kultur i Norge 1660-1814 .

Denne boken er skrevet av forfatter Åse-Berit Strandskogen. Og denne forfatteren skuffer aldri! Eneveldet før undergangen.

RELATERTE BØKER