Fukt i bygninger

Fukt i bygninger - Stig Geving, Jan Vincent Thue | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Stig Geving, Jan Vincent Thue
DIMENSJON
11,69 MB
FILNAVN
Fukt i bygninger.pdf
ISBN
7248005533586

BESKRIVELSE

Fukt i bygninger er et unikt referanseverk som gir en samlet framstilling av de fleste forhold knyttet til fukt i bygninger. Ved å følge anbefalingene i denne boka kan man langt på vei sikre seg mot den aller vanligste årsaken til kostbare byggskader. Boka forklarer hva fukt i bygninger kommer fra, hva som er kritisk med tanke på skade og hvordan byggeprosessen bør legges opp for å unngå byggfukt. Den behandler fuktegenskapene til de vanligste materialene, og viser løsninger for drenering, golv på grunnen, kryperom, yttervegger, vinduer, tak, tilsutninger og rom med stor fuktbelastning som våtrom. Boka gir dessuten oversikt over symptomer på og kartlegging av fuktskader. Alle som deltar i prosjektering, bygging, skadeundersøkelser og vedlikehold/forvaltning av bygninger vil ha stor nytte av denne boka. Det gjelder både arkitekter, rådgivende ingeniører, entreprenører, byggmestere, takstfolk og eiendomsforvaltere. Teoridelen kan brukes som lærebok på universitets- og høgskolenivå. For huseiere er boka nyttig som underlag for å velge fuktsikre løsninger i samarbeid med fagfolk.

Mange av skadene kunne vært unngått dersom byggenæringen hadde hatt bedre verktøy for håndtering av fukt. En innføring i teorigrunnlaget for fukt i bygninger er gitt i Byggdetaljer 421.132 Fukt i bygninger. Teorigrun n lag.

En bygningsdel tilføres fuktighet på ulike måter; gjennom nedbør, kondensering av vanndamp i luften, gjennom oppsugning av fuktighet fra grunnen (kapillært sug) eller gjennom lekkasjer. ...

RELATERTE BØKER