Fra en gammeldags hage

Fra en gammeldags hage - Eli Fremstad, Ane Senstad Guldahl, Toril Solli | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eli Fremstad, Ane Senstad Guldahl, Toril Solli
DIMENSJON
6,75 MB
FILNAVN
Fra en gammeldags hage.pdf
ISBN
4754774598219

BESKRIVELSE

Den eldste norske hageboken, Horticultura, ble gitt ut av Christian Gartner i Trondheim 1694. Til bokens 300 års jubileum ble Renessansehagen i Ringve botaniske hage i Trondheim åpnet. Renessansehagen viser en del av plantene som er omtalt i boken. "Fra en gammeldags hage" tar utgangspunkt i Horticultura: dens råd om godt hagestell og mange av plantene som boken omtaler. De gammeldagse hagene inneholdt nytteplanter, pryd- og duftplanter og medisinplanter i skjønn forening. Men det meste skulle være til nytte. Etter Christian Gartners tid er andre planter kommet til og har trengt ut noen av de gamle. Hagene speiler på sin måte hva som rører seg i samfunnet. Plantebruk er også kulturhistorie.

Det siste og smarteste av hageutstyr kan gjøre hagearbeidet morsommere, og planter du i pallekarm kan du avgrense lukingen. Det er stadig flere som vil ha minst mulig jobb med hagen..

Mulighetene til å utnytte hagen er utallige. Med våre guider, tips og byggeveiledninger finner du hjelp og inspirasjon til hagens mange muligheter. En stor, god tvare på en halvmeter ble brukt til ysting eller koking av store grøtporsjoner.

RELATERTE BØKER