Thorium

Thorium - Arne Totland, Truls Sevje | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arne Totland, Truls Sevje
DIMENSJON
5,47 MB
FILNAVN
Thorium.pdf
ISBN
2012458073619

BESKRIVELSE

Hva er fakta og hva er ønsketenkning når det gjelder energibehov og miljøutfordringer? Forfatterne ønsker med denne boken å formidle informasjon og åpne for debatt. Vi står overfor utfordringer som befolkningsvekst, økende energibehov og svinnende fossile ressurser. Fornybare energikilder monner ikke i tilstrekkelig grad. Sikkerhet, miljø og kostnader for ulike kraftproduksjoner stilles her opp mot hverandre. Miljøløsninger med fornybar energi og deponering av miljøskadelige gasser blir diskutert. Det dokumenteres at kjernekraft er en energikilde som stadig flere land satser på, og denne satsingen blir forklart og forsvart. I den sammenheng fremheves thorium som et aktuelt kjernefysisk brennstoff. Bærekraftige energikilder har langvarige tidshorisonter. Verdens thoriumressurser vil kunne gi energi i flere tusen år framover, det samme kan fusjonsenergi, gitt at man klarer å løse de tekniske utfordringene man står overfor. Boken er todelt: Del I er skrevet for samfunnsinteresserte og krever ikke bakgrunnskunnskaper i fysikk. Del II forklarer det naturvitenskapelige grunnlaget for kjernereaktorer. Forfatterne Arne Totland og Truls Sevje har begge årelang erfaring i formidling av realfag, på henholdsvis høgskole- og VGS-nivå.

Med en brenselsyklus utelukkende basert på thorium, blir det vesentlig mindre og halveringstiden på avfallet kan regnes i hundrer av år og ikke i hundretusener av år. Thorium is much more abundant in nature than uranium. Thorium can be used as a nuclear fuel through breeding to uranium-233 (U-233).

Stoffet ble lenge ansett som et nærmest verdiløst metall. Etter andre verdenskrig, da forskning innen kjernefysikk skjøt fart, var det store forhåpninger om at den nye energikilden uran kunne utnyttes til fredelige formål. Thorium-naivitet LEDER: Problemene med radioaktivt avfall er store allerede i dag, og verden trenger ikke flere miljøproblemer enn de vi sliter med, skriver Bjørn G.

RELATERTE BØKER