Valgfrihet

Valgfrihet - Mathilde Fasting | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Mathilde Fasting
DIMENSJON
11,81 MB
FILNAVN
Valgfrihet.pdf
ISBN
4672951599480

BESKRIVELSE

Valgfrihet er et borgerlig honnørord. Dagens valgfrihet er særlig resultatet av to ulike, men relaterte valgfrihetsrevolusjoner. De kom etter 30 år med etterkrigserfaringer, der reguleringer og styringsoptimisme preget politikken. Studentopprøret i 1968 og Høyrebølgen i 1980-årene handlet begge om opprør mot styring og autoriteter, og de førte til valgfrihetsreformer på mange ulike områder. Økningen i valgfriheten frem til i dag har også vært muliggjort av en formidabel økning i levestandard og en utdanningsrevolusjon uten sidestykke i historien. Nordmenn er bedre i stand til å foreta valg enn noen gang før. Valgfrihet har en egenverdi, og det gir oss makt over egne livsvalg og egne midler. Begrensninger i valgfriheten handler om lover og regler som vedtas med gode hensikter, men som ofte har paternalistiske undertoner. Hva blir fremtidens valgfrihetsdebatter, og hvilke avveininger må foretas mellom valgfrihet og andre gode mål for samfunnet?

reell valgfrihet 18. juni 2016 «Strevet etter å gi alle «reell valgfrihet» kan ende med at man innsnevrer valgfriheten,» skriver Kristin Clemet i Morgenbladet. Uten valgfrihet i rettskrivinga ville bare de få som har et rettskrivingssamsvarende talemål, ha fordelen av følelsesmessig nærhet og kort veg til skriftspråket.

Stenersen mener at byrådet i Oslo har bestemt alt fra a til å. Som hvem som skal være hjemmehjelp, når de eldre skal på hjem, hvordan de skal ha det på hjemmet, ... - stor valgfrihet Jo raskere bredbånd du har, jo mer kan du gjøre på nettet.

RELATERTE BØKER