Forestilte fellesskap

Forestilte fellesskap - Benedict Anderson | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Benedict Anderson
DIMENSJON
5,93 MB
FILNAVN
Forestilte fellesskap.pdf
ISBN
4107422850851

BESKRIVELSE

I denne boken gransker Anderson hvordan forestillingen om nasjonen har blitt skapt og vedlikeholdt, og hvordan den med tiden har fått en global utbredelse. Anderson viser hvordan en opprinnelig nasjonalisme, slik den vokste frem i Amerika, ble nyansert og adoptert av folkelige bevelgelser i Europa - av imperialistmakter såvel som antiimperialsistiske motstandsbevegelser i Asia og Afrika. Han analyserer bl.a. den sammensatte rollen kolonistatenes ideologi spilte i utviklingen av nasjonalismen i den tredje verden. Har bibliotgrafi og register.

Jon Mikkel Broch Ålvik. Nasjoner som forestilte fellesskap. Forskning kan være en nøkkel til å forstå også andre typer samhørighet.

Noen lesere forveksler også forestilt med innbilt (imagined og imaginary). spartacus.no ... null null Nasjonalisme er både en følelse av tilhørighet mennesker kan ha og en politisk ideologi.

RELATERTE BØKER