Frontsøstre

Frontsøstre - Vegard Sæther | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Vegard Sæther
DIMENSJON
5,83 MB
FILNAVN
Frontsøstre.pdf
ISBN
1462588113667

BESKRIVELSE

Her fortelles en annerledes historie om kvinners innsats under 2. verdenskrig. Hva motiverte noen til å bli frontsøstre, hvordan utøvde de sin tjeneste, og hva ventet dem da krigen var slutt? Rundt 450 norske frontsøstre ble dømt som landssvikere. Sæther vurderer de nylig frigitte saksdokumentene i et bredt perspektiv, og gir for første gang en samlet presentasjon av frontsøstrenes plass i norsk krigshistorie.

Ingen skal straffes for å gi medisinsk hjelp i krig og konflikt. Norges Røde Kors: - Unnskyld, frontsøstre! Det skal være rundt 450 norske sykepleiere som meldte seg til tjeneste for Tyske Røde Kors. Faksimilen fra Aftenposten er trykket i Sykepleierforbundets jubileumsbok Framvekst og profesjonalisering. Frontsøstre er den vanlige betegnelsen på kvinner som gjorde tjeneste i Tysk Røde Kors under andre verdenskrig.Den tyske betegnelsen Frontschwester var i bruk på østfronten både under første og andre verdenskrig.

I tillegg kan det nevnes at frontsøstrene som gjorde tjeneste i Tyske Røde Kors formelt var vervet gjennom Waffen-SS og tjenestegjorde hovedsakelig i tilknytning til enheter i Waffen-SS. Grader i Waffen-SS.

RELATERTE BØKER