Norske postuniformer

Norske postuniformer - Arvid Løhre | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arvid Løhre
DIMENSJON
4,35 MB
FILNAVN
Norske postuniformer.pdf
ISBN
6813639570327

BESKRIVELSE

Dette er først og fremst boka om Postens uniformer og symboler fra 1647 og til i dag. Men her finner du vel så mye annet stoff - interessante, morsomme og kuriøse historier fra Posten og om mennene og kvinnene i Postens tjeneste. Les om: Norske postembetsmenn som skulle bære sørgedrakt i seks måneder i 1808. Postbudene i Oslo som protesterte mot å vandre rundt som klovner i 1934. Gateopptøyer i Kristiania etter at soldater angrep uniformert kvinne i 1908. Landpostbudenes militære uniformer før 1940. En kollisjon i Kristiania i 1911 og krangelen mellom trikkeførere og postkjørere. Krisetider på 1940-tallet med rasjonering, unntak og provisoriske løsninger. Marie Borstad fra Rjukan som i 1917 var det første kvinnelige postbudet fast ansatt ved et norsk postkontor. Sykkeltyveriet i Fredrikstad i 1944 som førte til et pålegg om at postsyklene skulle være røde. Svensk kvinne bosatt i Danmark som har utformet dagens norske pengesedler og postuniformer. Postbud Lucie Solem Braathen i Oslo og endringen i uniformsreglementet så kvinnene fikk full postuniform første gang i 1930. Forfatteren Arvid Løhre (f. 1950) var ansatt i Posten i 40 år, hvorav 6 år ved Postmuseet i Oslo. Boka er skrevet som en uautorisert historie og krydret med hans egne opplevelser og erfaringer.

Legg i ønskeliste. Året 1961. Norske postuniformer.

En får blant annet lese om hvordan norske postembetsmenn måtte bære sørgedrakt i 1808, om postbudenes protester mot klesdrakten i 1934, ... Kjøp Norske postuniformer fra Bokklubber Dette er først og fremst boka om Postens uniformer og symboler fra 1647 og til i dag. Men her finner du vel så mye annet stoff - interessante, morsomme og kuriøse historier fra Posten og om mennene og kvinnene i Postens tjeneste. Finn personer, postnummer og adresser i Norge og utlandet med Postens Adressesøk. Norske-postlister.no Hovedside Eksempler Postlister Innsyn Om Norske-postlister.no.

RELATERTE BØKER