Skandoromani

Skandoromani - Åsta Mari Aune | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Åsta Mari Aune
DIMENSJON
9,1 MB
FILNAVN
Skandoromani.pdf
ISBN
3726934291783

BESKRIVELSE

Boka tar for seg Romani - eller skandoromani - språket til de norske reisende eller romanifolket, og er en omarbeidet versjon av forfatterens masteravhandling i nordisk språk ved NTNU, 2011. Har litteraturliste.

Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788270996889 Romani rakripa eller romani, også kalt norsk romani og svensk romani eller skandoromani, er et språk med hovedsakelig skandinavisk grammatikk og indisk-basert ordforråd som tradisjonelt blir brukt av romanifolket (sigøynere, tatere, romanoer, romanisæl) i det vestlige Sverige, på Østlandet og i Trøndelag.. Romani er i Norden kjent som romanifolkets språk. Boka tar for seg Romani - eller skandoromani - språket til de norske reisende eller romanifolket, og er en omarbeidet versjon av forfatterens masteravhandling i nordisk språk ved NTNU, 2011.

Språket har alt fra Sundts undersøkelser på midten av 1800-tallet blitt referert til som et truet eller døende språk, og grovt sett hundre år med assimilasjonspolitikk har gitt dårlige rammevilkår for språkrøkt. Skandoromani og finsk romani høyrer heime i greina nordleg romani, og dei står historisk nær romanispråka i Baltikum, Tyskland og Storbritannia. Ordtilfang Alle romanispråk har eit stort felles ordtilfang, der det finst ein kjerne av indoariske ord, pluss fleire «lag» med lånord som talarane har vore i kontakt med sidan dei forlét India for kring eitt tusen år sidan. Kjøp 'Skandoromani, en sosiolingvistisk studie' av Åsta Mari Aune fra Norges raskeste nettbokhandel.

RELATERTE BØKER