Morgen i Jenin

Morgen i Jenin - Susan Abulhawa | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Susan Abulhawa
DIMENSJON
11,43 MB
FILNAVN
Morgen i Jenin.pdf
ISBN
9763313821184

BESKRIVELSE

Noen ganger kan en bok forandre folks måte å tenke på. "Morgen i Jenin" er en slik bok.Palestina, 1941. I den lille landsbyen Ein Hod fører en patriark sitt følge med familiemedlemmer og arbeidere gjennom olivenlundene. Mens de går mellom trærne, faller de grønne fruktene til marken og velsigner folket med årets bugnende grøde.1948. Abulheja-slekten jages fra forfedrenes land i Ein Hod og blir tvangssendt til en flyktningleir i Jenin. Det er Amal, patriarkens sønnedatter, som forteller om lillebroren som ble stjålet i kaoset som oppsto og hvordan han vokser opp hos et israelsk ektepar, mens den andre broren allerede som ung er villig til å ofre livet for palestinernes sak. En dag står brødrene ansikt til ansikt.Amals historie er både vakker og grusom. Den handler om stjålet barndom, om å være mor under umenneskelige forhold, om knuste drømmer og om tap - men mest av alt om forsoning og kjærlighet. " 'Morgen i Jenin' forklarer Palestina-konflikten bedre enn noen annen bok. Og det gjør Susan Abulhawas roman først og fremst fordi debutanten lykkes i å veve Palestina og Israels historier sammen med skjebnen til enkeltmennesker på begge sider i konflikten."Stein Slettebak Wangen, Adresseavisen"Denne gripende, og godt oversatte, boken følger en familie gjennom flere generasjoner. Vi begynner i forkant av staten Israel og lever oss gjennom mange (alle?) viktige episoder i den palestinske tragedien. Det er menn og kvinner som trasser seg videre, knekker sammen, mister vettet, språket, alt de eier, barn, elskede."Jon Rognlien, Morgenbladet

I den lille landsbyen Ein Hod fører en patriark sitt følge med familiemedlemmer og arbeidere gjennom olivenlundene. Mens de går mellom trærne, faller de grønne fruktene til marken og velsigner folket med årets bugnende grøde.1948.

Da står de ansikt til ansikt på hver sin side av en voldelig konflikt. Susan Abulhawa: "Morgen i Jenin" "Et spill for piano" (Regissør: Denis Dercourt) "Sherlock Holmes" (Regissør: Guy Ritchie) Knud H. Thomsen: "Klokken i Makedonia" "The Rose" (Regissør: Mark Rydell) "The Dancer Upstairs" (Regissør: John Malkovich) Hanne Richard Beck: "Om så det gjelder" mai 2010 (16) april 2010 (458) Kjøp Morgen i Jenin fra Tanum Noen ganger kan en bok forandre folks måte å tenke på.

RELATERTE BØKER