Kristine Bonnevie

Kristine Bonnevie - Inger Nordal, Dag O. Hessen, Thore Lie | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Inger Nordal, Dag O. Hessen, Thore Lie
DIMENSJON
10,91 MB
FILNAVN
Kristine Bonnevie.pdf
ISBN
2171624856921

BESKRIVELSE

For nøyaktig 100 år siden ble Kristine Bonnevie professor i zoologi, og dermed også Norges første kvinnelige professor. Dette til tross for samtidens, og ikke minst farens, oppfatning om at utdanning ikke var noe å strebe etter for unge piker. Med utnevnelsen ble hun en pioner og et forbilde for senere kvinnelige akademikere. Men Bonnevie var mer enn kun en kvinnelig pionér. I en tid da den moderne naturvitenskap ble formet var hun også en faglig frontfigur. Hun omgikk vitenskapere som Albert Einstein og Marie Curie, og hun var nær kollega og samarbeidspartner med sentrale internasjonale aktører som arbeidet seg innover mot cellekjernen i jakten på arvelighetens gåter og livets innerste hemmeligheter. Sammen forteller nå Inger Nordal, Dag O. Hessen og Thore Lie endelig Kristine Bonnevies historie. Dette er en fortelling om en kvinne som erobret akademiske bastioner og dermed viste vei for senere generasjoner av kvinnelige akademikere, men boken om hennes liv gir også et innblikk i en unik epoke i norsk og internasjonal forskning.

Bonnevie ble født i Trondheim og var søster av Carl Emil Christian Bonnevie. Student 1892, med studier i Zürich, Würzburg, Napoli og New York, foruten i Oslo hvor hun tok doktorgrad 1906 på avhandlingen Undersøgelser over kimcellerne hos Enteroxenos østergreni.

Facebook gir deg muligheten til å dele informasjon og gjør verden mer... Kristine Elisabeth Heuch Bonnevie (8 October 1872 - 30 August 1948) was a Norwegian biologist and Norway's first female professor. Her fields of research were cytology, genetics and embryology. KRISTINE BONNEVIE (IMO: 9062934, MMSI: 258523000) ist Fishing Support Vessel.

RELATERTE BØKER