Bålet

Bålet - Øivind Berg | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øivind Berg
DIMENSJON
3,50 MB
FILNAVN
Bålet.pdf
ISBN
5981345262089

BESKRIVELSE

Bålet er et naturlig samlingspunkt, både ute i naturen eller som peisild inne. Her er en praktisk veileder i kunsten å gjøre opp ild.Bålet er tidenes viktigste oppdagelse som på mange måter endret menneskenes liv og utvikling. Øivind Berg trekker historiske linjer fram til vår bruk av bål som varmekilde, kokeplass og sosialt samlingspunkt.Bålet er viktig i norsk friluftsliv først og fremst fordi det kombinerer det praktiske med det sosiale. Boka formidler kunnskap om opptenning, ulike båltyper og deres funksjoner, om treslagenes egenskaper som brensel, og om hvordan mat kan tilberedes over ild. Boka gir tilstrekkelig kunnskap til å kunne gjøre opp ild og fyre bål under nær sagt alle forhold.

• Når du forlater bålplassen skal bålet være helt slokket. Bålet er 5 bokstaver langt og inneholder 2 vokaler og 3 konsonanter. For info som ikke er relatert til kryssord, så kan du slå opp bålet i ordboka..

Tradisjonen sa at dette skulle illudere ei heks på bålet, og tankene går da ganske raskt tilbake til trolldomsprosessene ca. 1550-1750, både i Norge og Europa. Trolldomsprosessene, eller hekseprosessene, var rettslige undersøkelser av beskyldninger om trolldom.

RELATERTE BØKER