De nordiske språk

De nordiske språk - Kurt Braunmüller | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kurt Braunmüller
DIMENSJON
6,38 MB
FILNAVN
De nordiske språk.pdf
ISBN
8367405820441

BESKRIVELSE

Boken gir en systematisk oversikt over de nåværende seks nordiske språk av germansk opprinnelse. Den beskriver svensk, dansk, norsk (bokmål og nynorsk), islandsk og færøysk. Et kapittel behandler internordisk kommunikasjon. Forfatteren bygger på deskriptive struktualistiske metoder, og presenterer en synkron oversikt over de nordiske standarspråkene og deres varieteter. Har kart og litteraturlister.

Sammenlignet med de andre nordiske landene er færinger best på språkforståelse i Norden. Færøysk kan sies å stå på et mellomtrinn mellom sørvestnorsk og islandsk.

Vi må nok ta med Island som unntak også, for i motsetning til islandsk har de andre nordgermanske språkene fjernet seg mye fra norrønt, skjønt islendinger og færøyinger visstnok et stykke på vei kan kommunisere med hverandre. Klatremus opplest på nordiske språk. Torbjørn Egners klassiske barnebok om Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen ble lest av barn i alle aldre over hele Norden under Nordisk bibliotekuke 2012.

RELATERTE BØKER