Helsetjenesten i Norge

Helsetjenesten i Norge - Magne Nylenna | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Magne Nylenna
DIMENSJON
7,1 MB
FILNAVN
Helsetjenesten i Norge.pdf
ISBN
3767368761238

BESKRIVELSE

Nyttig, kunnskapsbasert bok for helsepersonell og andre som ønsker et overblikk over helsetjenesten i Norge. Hvordan styres helsetjenesten? Hva er de viktigste helselovene i Norge? Hvorfor er tannhelsetjenesten så spesiell? Hvordan organiseres legevakttjenesten? Hvem har ansvar for smittevernarbeidet? Hvilke autoriserte helsepersonellgrupper finnes? Hvilke vurderinger skal gjøres ved innføring av nye metoder i sykehus? Hva er «folkehelsebarometer»? Bytteordningen for legemidler? Rettighetspasienter og fristbrudd? Og hva gjør egentlig pasient- og brukerombudene? Denne boka svarer på disse og mange andre spørsmål, og gir en enkel og systematisk oversikt over helsetjenestens «anatomi og fysiologi», dvs. dens organisering og funksjon. Helsetjenestens mange aktører og funksjoner presenteres, og viktige begreper og sammenhenger forklares. En kortfattet innledning viser hvorfor dagens helsetjeneste er blitt slik den er, og en avslutning trekker linjene mot morgendagens utfordringer.

Svenskene er ærligere, de bruker ordet «sjukvård». Samtidig viser forskningen at mange av de store folkesykdommene langt på vei kan forebygges. Kjøp 'Helsetjenesten i Norge, et overblikk' av Magne Nylenna fra Norges raskeste nettbokhandel.

... utdyper hva som skal prioriteres dersom Norge kommer i en situasjon der pågangen av pasienter blir større enn man klarer å håndtere ... I Norge er det bred politisk enighet om at helsetjenesten er et offentlig ansvar og en del av velferdsstaten.

RELATERTE BØKER