Henrik Wergeland

Henrik Wergeland - Linda Sangolt | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Linda Sangolt
DIMENSJON
4,84 MB
FILNAVN
Henrik Wergeland.pdf
ISBN
9961020467146

BESKRIVELSE

Boka inneholder et kritisk essay om Wergelands framstilling av Riksforsamlingens behandling av grunnlovens paragraf 2 som nektet jødene adgang til riket og et språkmodernisert og kommentert utvalg av Wergelands religionspolitiske og religionskritiske skrifter.

Lagt litt vekt på diktene "Julaften" fra diktsamlingen "Jøden" og "Til min gyldenlakk". ... Henrik Arnold Wergeland (født 17.

Ei heller bør det overraske at han til sin venn, juristen Wilhelm Lassen, samme dag uttaler at han vil dø som «en Allahs bekjenner». Henrik Wergeland støttet også opprettelsen av et katolsk samfunn i Norge - og han engasjerte seg våren 1845 mot en ny dissenterlov, mot de som avvek fra statskirkens «rette lære». Han var slik spesielt motstander av den luthersk-evangeliske retningen som den norske statskirken fulgte. Til Henrik Wergeland! (1830) Diktet ble trykt i Morgenbladet nr.

RELATERTE BØKER