På talerstolen ; Propaganda, politikk og retorikk

På talerstolen ; Propaganda, politikk og retorikk - Aksel Zachariassen, Hans-Ivar Kristiansen, Odd Nordhaug | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aksel Zachariassen, Hans-Ivar Kristiansen, Odd Nordhaug
DIMENSJON
3,76 MB
FILNAVN
På talerstolen ; Propaganda, politikk og retorikk.pdf
ISBN
2261447200160

BESKRIVELSE

Dette er en bok om talekunst i praksis. Den ble første gang utgitt i 1931, midt oppe i en sterk brytningstid i norsk arbeiderbevegelse og i norsk politikk generelt. Boken er også i dag aktuell lektyre for alle som vil lære seg å snakke til andre eller forbedre sine taler. Hovedbudskapet er at det skal solid trening til for å bli en god taler. Tilhørernes gunst skal vinnes og beholdes. Taleren må opptre så fritt som mulig i forhold til sitt publikum. Her gis det mange gode, praktiske råd til leseren.Boken egner seg for alle som er opptatt av å være gode til å tale og presentere argumenter for andre. Den er også av interesse for folk som er opptatt av norsk arbeiderbevegelses historie.

august 1947 i Fredrikstad, død 2. september 2015) er en norsk retoriker, forfatter og forlegger, bosatt i Oslo..

Det velskrevne forordet begynner med en sammenlikning mellom Aristoteles' og Platons syn på retorikk (s. 7). Selv om politikk aldri har vært noen søndagsskole (slik Haakon Lie uttrykte det om Arbeiderpartiet), har politiske observatører påvist en utglidning i debattkultur og språkbruk, med brudd på det som lenge har vært oppfattet som felles, respekterte normer: Argumenter og ikke personkarakteristika, ballen og ikke mannen, respekt for meningsmotstander, anstendighet i språkbruk. Man har forsøkt å ignorere partiet, overhøre dem, latterliggjøre og mistenkeliggjøre dem.

RELATERTE BØKER