Er det noen sak?; forebygging og håndtering av tvister i bygg- og anleggsprosjekter

Er det noen sak?; forebygging og håndtering av tvister i bygg- og anleggsprosjekter - Ola Lædre | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ola Lædre
DIMENSJON
12,97 MB
FILNAVN
Er det noen sak?; forebygging og håndtering av tvister i bygg- og anleggsprosjekter.pdf
ISBN
1409577435214

BESKRIVELSE

Er det noen sak? beskriver ulike metoder parter kan benytte for å løse tvister på egen hånd. Boken gir eksempler på hvordan tvister oppstår, og hvordan de kan unngås. Noen tvister kan ha positiv virkning for begge parter, men utgangspunktet for boken er at det er lønnsomt for partene å unngå konflikter. Det kan de gjøre ved å forebygge tvister og innrette seg slik at de ikke oppstår. Hovedbudskapet i boken er at ingeniørene i prosjektene kan være vel så egnet til å løse tvister som jurister utenfra, særlig på et tidlig stadium. Det er gunstig å gripe fatt i tvister så tidlig som mulig, siden de gjerne eskalerer hvis partene ikke griper fatt i dem. De vil da kreve mer ressurser i form av penger og tid, uten at resultatene nødvendigvis blir bedre. Bruk av metoder for tvisteløsning uten domstol kan bidra til at partene løser en tvist før den går over til å bli en konflikt. Avslutningsvis beskrives tvisters normale gang gjennom domstolssystemet. Er det noen sak? er en lærebok for studenter ved universiteter og høgskoler, og dessuten en veileder for utøvende aktører. Den henvender seg primært til ingeniører og andre som ikke har juridisk spesialkompetanse. Den tidligere Faste Tekniske Voldgiftsrett i Trondheim har støttet utgivelsen. Ola Lædre (dr.ing.) er førsteamanuensis ved Institutt for bygg, anlegg og transport, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim. Han har også erfaring fra kommunal virksomhet og fra anleggsledelse av prosjekter.

Boken gir eksempler på hvordan tvister oppstår, og hvordan de kan unngås. Noen tvister kan ha positiv virkning for begge parter, men utgangspunktet for boken er at det er lønnsomt for partene å unngå konflikter.

Det kan være mange årsaker til at ansatte i skolen ser behov for bruk av tvang og makt i ulike situasjoner. Internhusleie (Heftet) av forfatter Ola Lædre. Pris kr 279 (spar kr 40).

RELATERTE BØKER