Geografiske navn i flere språk

Geografiske navn i flere språk - Vigleik Leira | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Vigleik Leira
DIMENSJON
5,88 MB
FILNAVN
Geografiske navn i flere språk.pdf
ISBN
7968796350286

BESKRIVELSE

Boken har som formål å gi orientering om hvordan geografiske navn kan ta seg ut i andre språk enn norsk. Den er tenkt som et hjelpemiddel til å finne svar på spørsmål av typen hva Norge heter på diverse språk, hva London og Storbritannia heter på nederlandsk og hva Donau heter i alle de landene den renner gjennom. Kapitlet om transkripsjon gir rettledning i hvordan greske og russiske navn med greske og kyrilliske bokstaver kan overføres til norske navneformer med latinske bokstaver. Har litteraturliste.

De samiske stedsnavnene kan angis på forskjellig vis der det er etablert former på flere samiske språk. Samiske geografiske navn i Bindal (knr 1811) angir stedsnavn i Bindal kommune som har en alternativ samisk form. Da stedsnavn kan referere til geografiske områder av noe utstrekning så kan de dekke flere kommuner.

Stedsnavna har flere funksjoner i et samfunn, både som adresser og som kulturbærere. Romanske språk er en indoeuropeisk språkfamilie som består av nasjonalspråkene fransk, spansk, portugisisk, italiensk og rumensk, samt mindre språk som katalansk, sardisk, retoromansk, oksitansk, frankoprovençalsk (arpitan), galicisk og flere andre. I tillegg kommer også dalmatisk, som nå er utdødd.

RELATERTE BØKER