Kaare Espolin Johnson

Kaare Espolin Johnson - Bjørn Tore Pedersen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørn Tore Pedersen
DIMENSJON
6,50 MB
FILNAVN
Kaare Espolin Johnson.pdf
ISBN
9431974694192

BESKRIVELSE

I denne boka om Kaare Espolin Johnson (1907-1994) er det bildene som danner utgangspunktet. Forfatteren forteller om Johnsons liv og kunst i tekst og bilder. Johnson vokste opp i Finnmark og han utviklet sitt eget utrykk og sin egen teknikk, på tvers av alle ismer og moteretninger. Av den svarte billedflaten risset han frem lyset som han lot naturen og menneskene stige ut av. Bildene bygget på hans egne erindringer og assosiasjoner, episoder og hendelser som hadde gjort inntrykk og festet seg hos ham. Denne utgaven utgis i anledning hundreårsmarkeringen av kunstnerens fødsel. Med registre over viktige årstall for kunstneren, utstillinger, bilder i Nasjonalgalleriet, illustrasjoner, dekorasjoner, stipend og priser.

Vandre rundt i vakre saler og rom fylt med Kaare Espolin Johnsons kunst. Fin kunstbutikk, film og gjesteutstillinger.

debuterte på Høstutstillingen i 1932 med tegningen Gammel og grå. Samme år ble han knyttet til Arbeidermagasinet som illustratør, og fikk i oppdrag å tegne boksider til Sigurd Hoels Gule Serie på Gyldendal Forlag.

RELATERTE BØKER