Hans Ross

Hans Ross - Kjell Venås | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjell Venås
DIMENSJON
3,86 MB
FILNAVN
Hans Ross.pdf
ISBN
6152777551315

BESKRIVELSE

Dette er ei bok om Hans Ross, som førte arbeidet til Ivar Aasen vidare på ymse område. Boka gjev eit oversyn over arbeidet hans med å samle leksikalsk, grammatisk og folkloristisk stoff. Det viktigaste føremålet med boka er å få fram kva Hans Ross gjorde med tilfanget han samla. Ei side av det har vore å setja han i høve til føremannen Ivar Aasen - den store ordboka Hans Ross skreiv, var laga som eit tillegg til Norsk ordbog av Ivar Aasen. Med litteraturliste og personregister.

april 1833-16. juli 1914) var ein norsk teolog, ordbokredaktør, nynorskforkjempar og statsstipendiat frå Holum i Mandal..

Johan Sverdrup gjorde i 1881 framlegg om professorat for Ross. Hans Matthias Elisæus Ross (født 14. april 1833 i Holum ved Mandal, død 16.

RELATERTE BØKER