En ung manns krig

En ung manns krig - Kjell William Fjellheim | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjell William Fjellheim
DIMENSJON
3,32 MB
FILNAVN
En ung manns krig.pdf
ISBN
1009976557170

BESKRIVELSE

Forfatteren av denne boken var så heldig å oppleve både "hjemmefrontens" og "utefrontens" perspektiver. Bokens innhold omfatter egne inntrykk og aktiviteter begge steder - hvilke tanker og reaksjoner han selv hadde, og hvilke lå som et grunnlag i sinnet fra førkrigsårene og under okkupasjonen: motstandsvirksomhet, arrestasjon, Gestapo-forhør - og løslatelse. Senere - etter eksamen artium - rømming til Sverige og derfra med fly videre til Skottland. - Den Kongelige norske marines rekruttskole ble gjennomført på Skegness i Øst-England. Deretter fikk han tjeneste i den norske MTB-flotiljen på Shetland som mitraljøseskytter. Med MTB-en ble det tokt over Nordjøen og angrep mot tysk skipsfart langs vestlandskysten og harde kamper med fiendens marineskip og kystinstallasjoner. Fredsdager i Bergen og spesielle etterkrigshendelser gir grunnlag for forfatterens tanker om krig - i en ung manns sinn.

Maidagene for 75 år siden husker han meget godt - Da var jeg på min hjemplass Horsevika på Grytøy. Radio var strengt forbudt under krigen, men 8.

Skaden, som var påført en annen ung mann, var et lite kutt over høyre øye som bare så vidt var synlig under selve rettssaken. Kjøp billige bøker, kontorrekvisita, hobbyartikler og leker innen ung kriger hos Adlibris Tema Ti bud til en ung mann som vil frem i verden Jens Bjørneboe levde frå 1902-1976. Han hadde ikkje ein særs god barndom, så det meste av det han skreiv handlar om vonde problem, som t.d.

RELATERTE BØKER