Historier og terapi

Historier og terapi - Geir Lundby | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Lundby
DIMENSJON
5,44 MB
FILNAVN
Historier og terapi.pdf
ISBN
5920512195126

BESKRIVELSE

Boka gir en innføring i det såkalte narrative perspektivet på terapi. Dette perspektivet tar utgangspunkt i at vi mennesker skaper mening i våre liv og vår tilværelse gjennom de historiene vi forteller om oss selv og andre. Boka gir en bred innføring i bakgrunnen for perspektivet, og argumenterer for at historiene våre ikke bare konstituerer vår forståelse av oss selv, men også av vår kultur og vår «folkepsykologi».

Den drøfter det teoretiske og filosofiske grunnlaget for det narrative perspektivet og argumenterer for at historiene om våre liv ikke bare konstituerer vår ... Kjøp Terapi som samarbeid fra Tanum Boken belyser kompleksiteten og mangfoldet i bakgrunnshistorien til den som er i behandling, og viser hvordan denne historien er konstruktiv både som utgangspunkt og ledetråd i terapien. Brukermedvirkning har etter hvert blitt et stadig sterkere krav fra pårørende, 'brukere' og enkelte behandlere. Psykologiens historie begynner med antikkens filosofi og utvikler seg til å bli et eget fag på slutten av 1800-tallet.

Målet er å bryte onde sirkler som opprettholder psykiske helseproblemer. Narrativ terapi/narradrama åpner opp for og utfordrer våre antakelser om at det kun finnes en eneste forståelse av vår egen historie. Narradrama kombinerer begreper fra narrativ terapi med dramaterapi og skapende kunst, og åpner opp for muligheter til å utvide vår historie via kreative teknikker. Dette kan potensielt utløse alternative historier som kan berike veisøkerens videre liv.

RELATERTE BØKER