Sankt Halvards liv, død og jærtegn

Sankt Halvards liv, død og jærtegn - Sigrid Undset | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sigrid Undset
DIMENSJON
8,28 MB
FILNAVN
Sankt Halvards liv, død og jærtegn.pdf
ISBN
2900014608518

BESKRIVELSE

Halvard Vebjørnssønn fra Lier (ca. 1020-1043) er storbonden som ofrer livet i et forsøk på å redde livet til en fattig kvinne og hennes ufødte barn. Hans død vitner om en kristen tro med kraft til å forvandle det sterkt klassedelte norske ættesamfunnet. Halvard er Oslos skytshelgen. Sigrid Undset (1882-1949) mottok Nobelprisen i litteratur i 1928, «spesielt for sine mektige beskrivelser av livet i Norden i middelalderen». Hennes sans for historiske detaljer og samfunnsforhold preger også denne klassiske gjenfortellingen av halvardslegenden.

Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis. Sigrid Undset.

Vi møter grå kontordamer med pensjonat-tilværelse og drøm om mann og barn lagermannen Simonsen som mister jobben og den begavede syersken som sosialt sett står under de fine fruene som bruker hennes elegante kjoler - men ... Helgener : norske helgener, to europeiske helgener, Sankt Halvards liv, død og jærtegn av Sigrid Undset. Dette er en samling av Sigrid Undsets beretninger om norske og europeiske helgener.

RELATERTE BØKER