Røros

Røros - Bjørn Brænd | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørn Brænd
DIMENSJON
5,39 MB
FILNAVN
Røros.pdf
ISBN
5935067595942

BESKRIVELSE

Røros er en unik liten by, en bergstad. Historien er spesiell, og beliggenheten er fantastisk oppe på Skandinavias tak. I 333 år var Røros Kobberverk i drift her. Den gangen kom det gulhvit, svovelholdig røyk ut av pipa på smeltehytta, og kobberverket fortærte alt trevirke i mils omkrets. I dag er det igjen skog og vidde til bruk, og det er gode grunner til at Røros er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Det er mange nisser på Røros. Som folkene har også bergnissene hatt flere oppgaver i jordbruk, håndverk og bergarbeid. Derfor var det ikke uvanlig å se også små spor i snøen ut fra bakportene og gateløpene. I denne boka om Røros dukker Kjell E. Midthuns nisser opp i gamle hus og tun. Nær hundre illustrasjoner viser motiver fra den gamle bergstaden. Det er Bjørn Brænd som har skrevet teksten.

Fortsatt fare for flom og jordskred: - Bare kvitt halvparten av snøen Infonett Røros har skiftet navn til Ren Røros Digital. Vi gjør hverdagen enklere med framtidsrettede digitale løsninger.

I tillegg finnes det ved utvalgte overnattingssteder. Røros Parkering AS håndterer all offentlig parkering i Røros kommune.

RELATERTE BØKER