Frontsøstre

Frontsøstre - Vegard Sæther | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Vegard Sæther
DIMENSJON
11,97 MB
FILNAVN
Frontsøstre.pdf
ISBN
4689499612821

BESKRIVELSE

Her fortelles en annerledes historie om kvinners innsats under 2. verdenskrig. Hva motiverte noen til å bli frontsøstre, hvordan utøvde de sin tjeneste, og hva ventet dem da krigen var slutt? Rundt 450 norske frontsøstre ble dømt som landssvikere. Sæther vurderer de nylig frigitte saksdokumentene i et bredt perspektiv, og gir for første gang en samlet presentasjon av frontsøstrenes plass i norsk krigshistorie.

Foto: Tore Greiner Eggans private bildearkiv Eirik Gripp Bay er historiker og har valgt seg ... Unnskyld, frontsøstre Jeg vil på vegne av Røde Kors be om unnskyldning for at vi ville ha frontsøstrene dømt for landssvik. Ingen skal straffes for å gi medisinsk hjelp i krig og konflikt. Norges Røde Kors: - Unnskyld, frontsøstre! Det skal være rundt 450 norske sykepleiere som meldte seg til tjeneste for Tyske Røde Kors.

Disse ble kalt «frontsøstre». Noen gjorde tjeneste i Norge, men de fleste ble sendt utenlands.

RELATERTE BØKER