DNO - et norsk oljeeventyr

DNO - et norsk oljeeventyr - Arnt Even Bøe | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arnt Even Bøe
DIMENSJON
3,65 MB
FILNAVN
DNO - et norsk oljeeventyr.pdf
ISBN
1019296671795

BESKRIVELSE

Berge Gerdt Larsen kjente oljebransjen godt, men ville gjøre ting på sin egen måte. Sjansen kom da han i 1996 fikk kontroll med det vesle konkurstruede oljeselskapet DNO. Boken "DNO - Et norsk oljeeventyr, elsket og fordømt" beskriver de påfølgende 10 årene, da selskapet gikk fra å være en ubetydelig og vaklende lisenspartner til å bli operatør i både UK, Jemen og Kurdistan.Da DNO i år 2000 gjorde comeback på norsk sokkel, hadde oljeproduksjonen økt fra snaut 900 fat pr. dag til nærmere 30.000, mens børsverdien steg til nærmere 17 milliarder kroner i 2005. Berge Gerdt Larsen gjorde DNO til et av børsens mest tiljublede - og utskjelte - selskaper. Det som skjedde, er en spennende del av den norske oljehistorien, og ble som et eventyr for tusenvis av norske aksjonærer. Bokens forfatter, Arnt Even Bøe, har over 40 år bak seg som journalist i dagspressen og har deretter skrevet syv faglitterære bøker. I arbeidet med DNO - Et norsk oljeeventyr gikk han blant annet igjennom presseklippene om DNO og dets uortodokse leder. Der fant han konturene av et mønster som ikke var noe vakkert syn. På bakgrunn av den omfattende bruken av anonyme kilder og utbredt enkilde-journalistikk tar Bøe i denne boken et kraftig oppgjør med flere av sine tidligere pressekolleger og spør om journalistene som skulle avsløre oljekjeltringer, endte opp med å løpe deres ærend? Arnt Even Bøe har arbeidet som journalist i dagspressen i hele sitt voksne liv. Han var Stavanger Aftenblads olje- og energimedarbeider, med hovedvekt på kommentarer og lederartikler, i 20 år. Etter at han gikk av med AFP våren 2011 har han skrevet syv bøker.

Lille julaften 1969 informerte Phillips norske myndigheter om funnet av Ekofisk - det som skulle vise seg å være et av de største oljefeltene som noen gang er funnet til havs.Produksjonen fra feltet tok til 15. juni 1971.

Sjansen kom da han i 1996 fikk kontroll med det vesle konkurstruede oljeselskapet DNO. Boken ... Boken DNO - Et norsk oljeeventyr beskriver de påfølgende 10 årene, da selskapet gikk fra å være en ubetydelig og vaklende lisenspartner til å bli operatør i både UK, Jemen og Kurdistan.

RELATERTE BØKER