Fredrikke Marie Qvam

Fredrikke Marie Qvam - Magnhild Folkvord | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Magnhild Folkvord
DIMENSJON
12,84 MB
FILNAVN
Fredrikke Marie Qvam.pdf
ISBN
7302237033334

BESKRIVELSE

Rabaldermenneske og strategFredrikke Marie Qvam (1843-1938) var ein av dei heilt sentrale strategane i kampen for full kvinneleg stemmerett. Som leiar for fl eire kvinneorganisasjonar stod ho i spissen for kvinnestemmerettskampen på slutten av 1800-talet. Målet vart nådd i 1913, men det sette ikkje på nokon måte punktum for Qvam sitt politiske og organisatoriske engasjement.Qvam vart ikkje utan grunn kalla Korridorenes Dronning, og ho påverka gjerne landets leiande menn ved å gå gjennom konene deira. Sjølv var Fredrikke Marie Qvam gift med Ole Anton Qvam, ein sentral Venstre-politikar. Mykje sjukdom, to barn som døydde tidleg, ein son som døydde av tuberkulose 25 år gammal, og eit dødfødd barn sette eit sterkt preg på livet hennar.

Foreldre: Gårdbruker Ole Larsen Qvam (1782-1844) og Johanne Pedersdatter Ryen (1797-1850). Gift 21.5.1865 i Stod med Fredrikke Marie Gram (1843-1938; se Fredrikke Marie Qvam).

Qvam var fødd i Trondheim og voks opp på By utanfor Steinkjer.Ho flytta til Kristiania tidleg på 1880-talet, og hadde ... «Alle tråder løper sammen hos fru Qvam», ble det sagt om Fredrikke Marie Qvam. Fredrikkeprisen er Norske Kvinners Sanitetsforenings hederspris. Prisen er oppkalt etter stifteren av N.K.S., Fredrikke Marie Qvam, og deles ut hvert år til en person eller en gruppe utenfor organisasjonen som på fremragende måte tar opp og synliggjør saker innenfor organisasjonens virksomhetsområder, som er helse- og sosialområdet, miljøberedskap eller krise- og katastrofeberedskap. Fredrikke Marie Qvam en en av de fremste forkjemperne for kvinners rettigheter.

RELATERTE BØKER