Tyske hemmelige tjenester i Norden

Tyske hemmelige tjenester i Norden - Tore Pryser | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Pryser
DIMENSJON
4,31 MB
FILNAVN
Tyske hemmelige tjenester i Norden.pdf
ISBN
2055419868750

BESKRIVELSE

Hva kjennetegnet tyske hemmelige tjenester i de nordiske landene før, under og etter 2. verdenskrig? Hva slags mennesker var det som ble spioner for Tyskland? Denne boka handler om tyske hemmelige tjenester i Danmark, Finland, Norge og Sverige. For første gang sees de tyske hemmelige tjenestene i et helhetlig nordisk perspektiv. Her er mye nytt stoff som ikke tidligere er belyst. Både organisatoriske forhold og konkrete spionsaker og operasjoner er undersøkt. Hovedtyngden ligger på krigsårene 1940 til 1945. Men også tysk spionasje og etterretning på 1930-tallet og hva som skjedde med aktørene etter krigen er undersøkt. Mange fikk straff, men mange slapp også unna. Enkelte kom også til nytte i den nye kalde krigen.

Den amerikanske etterretningstjenetens OSS i Norden under andre verdenskrig" (2010) er tre aktuelle eksempler. Tyske hemmelige tjenester i Norden SPIONSAKER OG AKTØRER 1930-1950 U^iVERsrfATss-«Litv;-;;:;< •' • . Universitetsforlaget .

Under andre verdenskrig hadde organisasjonen en avdeling i Norge. . Tysk etterretning i Norge 1939-1945 (Universitetsforlaget 2001), USAs hemmelig agenter.

RELATERTE BØKER