Rammeplan for barnehagen, hva så?

Rammeplan for barnehagen, hva så? - Grethe Steen Rønning | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Grethe Steen Rønning
DIMENSJON
3,64 MB
FILNAVN
Rammeplan for barnehagen, hva så?.pdf
ISBN
2113905421076

BESKRIVELSE

Rammeplanen skal være utgangspunkt for arbeidet i barnehagen, men det er ingen enkel vei fra plan til praksis. Hva innebærer det å bruke en rammeplan i barnehagen? Dette er et gjennomgående tema i boken. Boken gir en bred innføring i didaktikk. Hva er didaktikk? Er didaktikk relevant i en barnehage der barns medvirkning og danning står i sentrum? Forfatteren argumenterer for at didaktikk kan brukes uansett hva man ønsker å vektlegge i barnehagen. Didaktiske begreper kan også brukes til å analysere praksisfortellinger. Danning blir blant annet drøftet i forhold til oppdragelse, sosialisering og utvikling. Boken henvender seg til alle som skal tolke og iverksette en rammeplan i barnehagen. Målgruppen er barnehagelærere og barnehagelærerstudenter. Grethe Steen Rønning er førstelektor i pedagogikk ved Universitetet i Agder. Hun har i mange år undervist i barnehagelærerutdanningen, og har også erfaring som styrer og barnehagelærer. Forfatteren har vært spesielt opptatt av spørsmål knyttet til didaktikk og læreplanteori og har utgitt flere artikler om dette temaet.

I søknadsbunken ser hun også andre tegn på at barnehagene jobber grundig. - Jeg er imponert over det gode samarbeidet flere steder. Dette forutsetter at personalet har god kompetanse om hva mobbing kan være i barnehagen.

Rammeplanen er en offentlig vedtatt læreplan som gjelder for alle barnehager i Norge. Pris: 380,-. heftet, 2013.

RELATERTE BØKER