Sosial innovasjon

Sosial innovasjon Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
11,20 MB
FILNAVN
Sosial innovasjon.pdf
ISBN
9720670244391

BESKRIVELSE

Endring og fornyelse av helse- og velferdssektoren ved hjelp av innovasjon er en nasjonal politisk strategi. Hva skjer når denne politiske strategien skal realiseres i praksis? Offentlig sektor har andre rammevilkår enn kommersielle markeder, der innovasjon er et anerkjent redskap for økonomisk verdiskaping. Boka er både empirisk og forskningsbasert, med bidrag fra Norge og Storbritannia. Redaktørene er professor ved Universitetet i Stavanger, Elisabeth Willumsen, og professor ved Høgskolen i Molde, Atle Ødegård. Redaktørene og flere forfattere er knyttet til Senter for innovasjonsforskning ved Universitetet i Stavanger. Boka retter seg mot alle som har interesse for utvikling av helse- og velferdssektoren, og er særlig relevant for forskere samt ledere og øvrige medarbeidere i praksisfeltet. «Innovasjon som fenomen berører mange fagområder og kontekster. Det er ulik forståelse av hva begrepet innovasjon inneholder, og hvilken betydning det kan ha, og det er derfor viktig å ha et kritisk blikk på hva som er relevant og nyttig i praktisk virksomhet.» «Innovasjon i velferdssektoren dreier seg om samfunnsmessig nyskaping hvor den menneskelige dimensjonen er sentral, og hvor samarbeid mellom ulike aktører er en forutsetning.»

Det handler om å utvikle nye nettverk på tvers av fagfelt og virksomhetsmodeller der partene samspiller på nye måter. samskapende sosial innovasjon i denne boka, vil vi peke på det potensiale som ligger i å skape nye bærekraftige, lokalsamfunnsbaserte flerfaglige velferdsløsninger med aktiv innbyggerinvolvering. Slike løsninger handler i praksis om å kombinere samskaping og sosial innovasjon. Innovasjon Norge har ingen oppdrag eller virkemidler spesielt utviklet for sosiale entreprenører, men du vil finne mange innovative sosiale entreprenørene blant våre kunder.

I Norge og Norden er det offentlige spesielt sterke på dette, fordi vi har et såpass sterkt fokus på velferd. Innovasjonskonferansen 2020: Sosial innovasjon - fra idé til samfunnsnytte ... Vi avslutter med en panelsamtale om hvordan universitetet og samfunnet bør styrke samarbeidet om innovasjon, og hvordan Innovasjon Norge kan bidra til denne samhandlingen.

RELATERTE BØKER