Bevissthet og hjerne

Bevissthet og hjerne - Trond Skaftnesmo | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Trond Skaftnesmo
DIMENSJON
8,94 MB
FILNAVN
Bevissthet og hjerne.pdf
ISBN
5748971492489

BESKRIVELSE

Gjennom hele sin historie har nevrobiologien lagt til grunn en modell, der bevisstheten oppfattes som et produkt av nevronenes aktivitet. Denne boken tar for seg spørsmålet om modellen overhodet peker i riktig retning, og om det kanskje finnes andre forståelsesformer som bedre kan klargjøre relasjonen mellom bevisstheten og hjernen. Med litteraturliste.

Det er en gradvis overgang fra våken tilstand til dypt koma. De nye resultatene stemmer godt med den teoretiske forståelsen av bevissthet som den danske nevropsykologen Thomas Zoëga Ramsøy selv var med på å foreslå i 2003 sammen med hjerneforskerne Steven Laureys og Bernard Baars, som i sin tid ble publisert i det anerkjente tidsskriftet Trends in Neuroscience. Spørsmålet om relasjonen mellom bevissthet og hjerne hører til de klassiske og fundamentale gåtene i vitenskap og filosofi, og mange oppfatter det som prinsipielt uløselig. Tidlig på 1900-tallet ble det da også anbefalt at man la hele problemstillingen til side. Nevrologer ved Oslo universitetssykehus ber norske leger være oppmerksomme på at covid-19-pasienter kan ha nevrologiske symptomer som hodepine, nedsatt bevissthet og forvirring. Tilbake til episodelisten Din fantastiske hjerne.

Hjernen gir opphav til alle våre bevisste opplevelser.. Alt vi ser, hører, kjenner, tenker, føler, husker og drømmer, beror på hjerneprosesser.Våre subjektive opplevelser av å sanse, føle og tenke - som forsvinner når vi faller i dyp, drømmeløs søvn, narkose eller koma, og som kommer tilbake når vi drømmer eller våkner opp. Hjerneblødning kan oppstå i alle deler av hjernen, eller på hjernens overflate, og omfatter mellom 10-15 prosent av alle hjerneslag. Bevissthet og hjerne et uløst problem.

RELATERTE BØKER