Monumentalarkitektur i Oslo

Monumentalarkitektur i Oslo - Kari Hoel | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kari Hoel
DIMENSJON
7,91 MB
FILNAVN
Monumentalarkitektur i Oslo.pdf
ISBN
7524362180214

BESKRIVELSE

Noen av hovedverkene i norsk arkitekturhistorie troner som lysende eksempler på menneskers kreativitet og lyst til å skape. De utvalgte bygningene som er omtalt i denne boken ligger alle i hovedstaden, og de representerer forskjellige stilperioder gjennom nærmere 200 år. Bygningene er: Slottet, Hjula Væveri, tre bygninger reist for Norges Bank ved Bankplassen, Vigelandmuseet, Kunstnernes Hus, Sankt Hallvard kirke og kloster og Universitetsbiblioteket på Blindern. Utgangspunktet for fremstillingen er selve bygningen, det arkitektoniske verket. Hvilke forbilder finnes for bygningene, hvem bestilte dem og hvem var arkitektene? Det som ble bygget i Norge er knyttet til den internasjonale arkitekturen. Arkitekturteori og andre bygg påvirket og inspirerte arkitekter og byggherrer uten hensyn til landegrensene. English summaries of each chapter.

innbundet, 2008. Sendes innen 2-5 virkedager.

Hun er i ferd med å publisere en bok om monumentalarkitektur i hovedstaden. Boken har en bred kulturhistorisk sammenheng for bedre å forstå hvorfor en bygning ble oppført og hvordan den skulle brukes. Kari Hoel har nylig utgitt boken «Monumentalarkitektur i Oslo».

RELATERTE BØKER