Bustadnavn i Østfold

Bustadnavn i Østfold - Kåre Hoel | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kåre Hoel
DIMENSJON
3,35 MB
FILNAVN
Bustadnavn i Østfold.pdf
ISBN
4234759173841

BESKRIVELSE

Bustadnavn i Østfold, Trøgstad, er bind 18 i et verk som etter hvert vil omfatte alle kommuner i Østfold. Verket er en sterkt utvidet og revidert utgave av Oluf Ryghs Norske Gaardnavne (bind 1 Smaalenenes Amt, 1897). Rygh begrenset seg i all hovedsak til navn på matrikkelgårdene, men nå er også navn på andre bebyggelser tatt opp til drøfting, samtidig som gårdsnavnene gis en fyldig behandling - både språklig og kulturhistorisk.

Rygh begrenset seg i all hovedsak til navn på matrikkelgårdene, ... Bustadnavn i Østfold. 2 : Skiptvet Forsvarshistorien i Heggen og Frøland : fra de eldste tider til 1940 Skiptvet herred 1814-1914 : bidrag til en bygdebeskrivelse Bustadnavn i Østfold, Råde, er bind 17 i et verk som etter hvert vil omfatte alle kommuner i Østfold.

Han har særlig arbeidet med norske bebyggelsesnavn (bustadnavn), men har også skrevet flere artikler om personnavn.Som sekretær for statens navnekonsulenter i årene 1982-88 og medlem av Klagenemnda for stedsnavnsaker fra 1991 til 2015 har han dessuten vært sentral i arbeidet med å gi norske stednavn en tjenlig skrivemåte. Kåre Hoel, Bustadnavn i Østfold 16. Berg.

RELATERTE BØKER