Den illustrerte boka

Den illustrerte boka - Vilborg S. Hovet | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Vilborg S. Hovet
DIMENSJON
9,94 MB
FILNAVN
Den illustrerte boka.pdf
ISBN
1413141013256

BESKRIVELSE

Den illustrerte boka fortel historia om norsk, kunstnarleg illustrert skjønnlitteratur. Forfattaren startar med dei eldste handskriftene frå 1200-talet, ser på dei første trykte, illustrerte norske bøkene, og endar opp i dagens digitale verd. Dette er første gong forholdet mellom norsk kunst og litteratur blir behandla i eit oversiktsverk. Illustrasjonskunst har tradisjonelt ikkje vore vurdert på høgde med annan kunst. Men illustrert tekst har funnest like lenge som skriftspråket, og sjangeren illustrert bok er rik og omfattande. Denne boka omtalar over 250 norske biletkunstnarar og 330 illustrasjonar frå sentrale verk i norsk bokhistorie. Den er skriven for alle som er interessert i litteratur og kunst, både den allmenne lesaren og dei som har litteratur og kunst som yrke: studentar, lærarar, forfattarar, kunstnarar, forlagsfolk og kritikarar.

Som norsklærer og norskdidaktiker opplever jeg at erfaringen av intertekstualitet, altså kryssreferanser i kunstuttrykk, er en stor motivasjonsfaktor for barn og ungdoms interesse for kunst generelt. Den illustrerte boken «Kvinner i kamp» (2018) gjorde henne også til feministisk rollemodell langt utenfor Norges grenser. Boken er i skrivende stund utgitt i 27 land, også i land der bokens ... Les verdenshistoriens mest berømte bøker i tegneserieform. Salto 1 Elevbok, Store og små bokstaver har et stort fokus på både skrive- og leseutvikling. Boken er vakkert illustrert og fascinerende lesning.

Arrangementet er del av programmet knytt til utstillinga «Lause typar og stramme bind. Norske, trykte bøker i 500 år» som opnar 19.

RELATERTE BØKER