Forbruk og det grønne skiftet

Forbruk og det grønne skiftet lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
6,64 MB
FILNAVN
Forbruk og det grønne skiftet.pdf
ISBN
5914212865690

BESKRIVELSE

Det at uttrykket det grønne skiftet ble kåret til årets nyord av Språkrådet i 2015 viser den store betydningen som miljø- og klimaspørsmålene vil ha for det norske samfunnet i årene som kommer. Med denne bokutgivelsen er vi opptatt av å fremme faglig kunnskap om forbrukets og forbrukernes rolle i dette grønne skiftet. Dette forbruksperspektivet er bokens originale bidrag til denne debatten som har vært preget av et produksjons- og teknologifokus. Boken er et resultat av en spesiell satsing på temaet økonomisk vekst og bærekraftig utvikling ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, Høgskolen i Oslo og Akershus (HIOA). SIFO har et spesielt ansvar for å bidra til kunnskapsgrunnlaget for forbrukerpolitikken i Norge og skal utvikle ny kunnskap om forbruk, forbrukerpolitikk og forbrukernes stilling og rolle i samfunnet.

Det grønne skiftet er derfor mest blått og må skje innenfor en periode på 30-50 år. I samme periode vil verdens befolkning øke med minst 50 prosent. Så lenge menneskenes forbruk var basert på fotosyntesen, var det balanse i naturens CO 2-kretsløp.

Det at uttrykket det grønne skiftet ble kåret til årets nyord av Språkrådet i 2015 viser den store betydningen som miljø- og klimaspørsmålene vil ha for det norske samfunnet i årene som kommer. Bidra til det grønne skiftet med smarte forbruksvaner. Grønn strategi for Bergen viser at vårt eget forbruk og avfall også har betydelige klimaeffekter.

RELATERTE BØKER