Kvinnene i Rinnanbanden

Kvinnene i Rinnanbanden - Idar Lind | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Idar Lind
DIMENSJON
10,70 MB
FILNAVN
Kvinnene i Rinnanbanden.pdf
ISBN
7410087088044

BESKRIVELSE

Av drygt 70 medlemmer i Rinnanbanden, var meir enn ein femdel kvinner. Kvinnene var ikkje berre "lokkeduer", men var på same vis som mennene kurerar, agentar, angivarar, provokatørar, infiltratørar og spionar. Tretten kvinner vart dømd for medlemskap i Rinnanbanden. Denne boka fortel deira historie. Har oversikt over bandemedlemmar, litteraturliste, person- og sakregister.

Gruppa ble ledet av Henry Rinnan, og er derfor også kjent som Rinnanbanden, som også var et betegnelse Rinnan selv brukte. Idar Lind - Kvinnene i Rinnanbanden (2011) - Selges av tofte fra Sandnes. Kjøp og selg bøker fra 2.verdenskrig på auksjoner og til fast pris på QXL.no Mytene om Henry Rinnan og Rinnanbanden er mange.

Disse refleksjonene bidrar til at boken blir et vektig tilskudd til den omfattende Rinnan-litteraturen. Sonderabteilung Lola (SL), også kjent som «Rinnanbanden» som var et navn Henry Rinnan også selv brukte, var en gruppe under det tyske Sicherheitsdienst i Trondheim og besto av i alt rundt 70 norske angivere som jobbet for Rinnan, men aldri stort flere enn 30 samtidig. Fra 1943 var mange av disse tidligere frontkjempere..

RELATERTE BØKER