Seid

Seid - Brit Solli | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Brit Solli
DIMENSJON
10,99 MB
FILNAVN
Seid.pdf
ISBN
1711085683111

BESKRIVELSE

Seid var en form for operativ magi som kunne være både positiv og negativ. Seiden var betraktet som en aktivitet for kvinner. Til tross for dette er Odin beskrevet som den mektigste seidmann. Hvordan kunne Odin gjøre noe som egentlig var forbeholdt kvinnene, uten å miste sin posisjon som krigens og krigernes gud? Den dominerende oppfatning er at den norrøne seiden er en form for sjamanisme, der kjønnstvetydlighet står sentralt. Odins overskridelse av kjønnsnormene kan forstås innenfor et verdensbilde der sjamanistiske transformasjoner står sentralt. Har litteraturliste og register.

Seid har klare likhetspunkter med sjamanisme. Seidkvinnen ble kalt volve (egentlig «stavbærerske»), og til hennes utrustning hørte en stav. Seid var vikingenes ord på det vi i dag kaller trolldom.

Join Facebook to connect with Osman Seid and others you may know. Facebook gives people the power to share... Definition, Rechtschreibung, Synonyme und Grammatik von 'seid' auf Duden online nachschlagen.

RELATERTE BØKER