Aldring

Aldring - Bjørn Grinde | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørn Grinde
DIMENSJON
11,76 MB
FILNAVN
Aldring.pdf
ISBN
9168838136803

BESKRIVELSE

Det er mulig å gjøre noe med aldringsprosessen. Spørsmålet er ikke hvor mange år du er, eller hvor gammel du ser ut, men hvor langt prosessen har kommet. Målet er å dø ung når du er gammel! Spørsmålet er hvordan? Stadig flere holder det gående. Den forventede levealder i Norge har økt fra drøyt 73 år i 1960 til 82 år i 2015. Våre medisinske og teknologiske framskritt har gjort eldre til en stor og viktig del av befolkningen. I dag får folk flest mange år som pensjonist der livet dreier seg om å gjøre det beste ut av situasjonen. Hel.digvis kan livet som gammel være utmerket - for den som vet å håndtere kropp og sjel. Aldring hos mennesket dreier seg om en svært langvarig prosess. Det går ikke så mange årene fra puberteten er ferdig til det begynner å bikke litt nedover. Aldring er derfor et tema som bør oppta alle som har passert tenårene. Behovet for, og ikke minst viljen til, å gjøre noe med situasjonen er kanskje større senere i livet; men jo før man tar grep, jo bedre blir utfallet. Samtidig er det aldri for sent. Denne boken serverer en kombinasjon av kunnskap og konkrete råd. Kunnskap er nødvendig for å være i stand til å bedømme hvorfor, og hvorvidt, en bestemt anbefaling er fornuftig. Råd om helse og livskvalitet er gjerne tilpasset gjennomsnittsmennesket, men vi er alle forskjellige. Hver og en bør derfor vurdere rådene basert på egne særtrekk og sin spesielle livssituasjon. Det krever innsikt. Denne boken er for dem som foretrekker en vitenskapelig tilnærming. Den gir ingen løfter om et tidløst liv i paradis - verken her på jorden eller i himmelen. Boken er for deg som ønsker å forstå, ikke bare sluke alle slags råd.

For å trene hardere og bedre må vi rydde unna myter som florerer. Funksjonshemning og aldring. I ABC Funksjonshemning og aldring er det fokus på aldring hos mennesker med medfødte eller tidlig ervervet funksjonsnedsettelse og hvordan miljø og tiltak kan tilrettelegges best mulig. ALDRING: Det er skremmende å se at folk skylder på alderen, mener lege.

En hypotese fremsatt av Peter Medawar på slutten av 1940-årene går ut på at aldring skyldes akkumulering av mutasjoner i kroppscellene som fører til små endringer i enzymer og strukturproteiner slik at deres funksjon blir dårligere. Med aldring av produkter av organiske materialer som plast, gummi, fiberstoffer, maling-, lakk- og limskikt o.l., menes forandringer (vanligvis uønskede) som går sin gang enten uavhengig av kjemisk påvirkning utenfra eller som følge av påvirkning fra det vanlige miljøet, dvs. fra luft, lys, fuktighet etc.

RELATERTE BØKER