Ekkokardiografi av barn

Ekkokardiografi av barn - Leif Brunvand, Per G. Bjørnstad | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Leif Brunvand, Per G. Bjørnstad
DIMENSJON
6,53 MB
FILNAVN
Ekkokardiografi av barn.pdf
ISBN
8958420962102

BESKRIVELSE

Denne boken gir en kort innføring i ekkokardiografi av barn. Boken er beregnet for barneleger med interesse for barnehjertesykdommer, nyfødtleger og ekkoteknikere, men også for voksenkardiologer som i økende grad må vurdere pasienter med reparerte medfødte hjertefeil. Boken bruker en standardisert segmental tilnærming der man undersøker hjertet anatomisk og funksjonelt, bit for bit, ved å følge blodets gang. Boken omhandler både normale funn, funn ved hjertefeil, oppfølging etter hjertekirurgi og tilstander som ikke skal behandles kirurgisk. Dr. Med. Leif Brunvand er overlege ved Barnehjerteseksjonen, Oslo Universitetssykehus og har arbeidet med diagnostikk og oppfølging av barn med hjertefeil siden 1988. Dr. Philos. Per G. Bjørnstad har vært overlege ved Barnehjerteseksjonen, Rikshospitalet fra 1978 - 2008. Han har arbeidet med ekkokardiografi siden 1973 og med diagnostikk, oppfølging og intervensjonell behandling av pasienter med medfødt hjertefeil siden 1972.

Undersøkelsen gir informasjon om hjertets struktur og funksjon. Det vil si hjertets posisjon, størrelse, bevegelighet av klaffer og hjertekammervegger, og hvor raskt blodet strømmer gjennom ulike deler av hjertet. Forlagets omtale: Denne boken gir en kort innføring i ekkokardiografi av barn.

Det er ingen sikker kjønnsforskjell. Omkring halvparten utvikler moderat til høy feber, og de fleste utvikler milde til moderate luftveissymptomer, men andelen synes å være enn hos voksne. Ekkokardiografi er en form for ultralydsundersøkelse, der hjertets bevegelser og indre strukturer kan undersøkes v.h.a.

RELATERTE BØKER