Konene ved vannposten

Konene ved vannposten - Knut Hamsun | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Hamsun
DIMENSJON
3,38 MB
FILNAVN
Konene ved vannposten.pdf
ISBN
7247566485778

BESKRIVELSE

I Konene ved vannposten utspilles handlingen over en 20-årsperiode i en sørnorsk kystby. Konene som oppholder seg ved vannposten, følger med i alt som skjer i småbyen. Det sladres og rakkes ned på andre. Industrialiseringen og konkurransejaget blir et tegn på forfall og goldhet. Moderne mennesker mangler evne til å leve i pakt med naturen. Sjømannen Oliver blir utsatt for en ulykke og blir lam fra livet og ned. Da det ene barnet etter det andre ankommer, er det mer enn bare fattigdom han får problemer med å håndtere. Konene ved vannposten ble første gang gitt ut i 1920. I denne samfunnskritiske romanen skildrer Hamsun småbyens griske og forvaklete sjeler som representanter for det naturfjerne moderne samfunn.

Imidlertid har Hamsuns intensjon hverken vært over tid å skildre utviklingen i et bysamfunn eller å polemisere mot dagsaktuelle politiske hendelser. I Konene ved vannposten utspilles handlingen over en 20-årsperiode i en sørnorsk kystby. Konene som oppholder seg ved vannposten, følger med i alt som skjer i småbyen.

Der Isak var kjernesunn, nøktern og selv tok ansvar for livet sitt, er ... Umiddelbart etter at Hamsun hadde avsluttet arbeidet med Markens grøde, begynte han å skrive på Konene ved vannposten (1920). De to romanene er radikalt forskjellige i stil og tone, men deler skepsisen til det moderne samfunn.

RELATERTE BØKER